Bæredygtig. Hvordan

gør vi det?

Vi har mange tanker om, hvad vi kan gøre som festival, for at vælge de gode beslutninger, der understøtter en grøn og bæredygtig verden, som vi gerne vil leve i. Her på siden kan du se hvilke initiativer vi arbejder med i Aarhus Barokfestival 2024. 

Papir, pap og plastik


Vi ved det jo godt, og med en flot bevilling fra Statens Kunstfond har vi som festival forpligtet os til at gøre hvad vi kan for at undgå spild af papir, pap og plastik.

Genbrugspapir


Festivalens samlede program og plakater trykkes på genbrugspapir. Det giver god mening og så bliver det lige så flot med genbrug!Minimalt tryk


Der trykkes ikke program til hver koncert. Koncertprogrammerne kan findes på vores hjemmeside, og annonceres mundtligt på koncerterne. Desuden benyttes projektor til at vise aftenens program under koncerten.

Nul engangsservice


Vi engagerer frivillige ved at tilbyde gratis partout, som så hjælper med at vaske kopper, glas og tallerkener. Det er vigtigt for os at undgå al den emballage, der følger med når der bestilles take away som forplejning til musikere etc.


Danske Råvarer, Økologi, Fairtrade, Bælgfrugter fra Linser for Livet


Vi er så heldige at samarbejde med Ditte og hendes lille firma Linser for Livet, som vil hygge om musikere og publikum hele festivalugen. Hvis du har lyst til at læse mere om Linser for Livet kan du kigge indenfor hos Ditte ved at klikke lige her:


Linser for livet | Ditte Tranberg

Transport


Aarhus Barokfestival har både navne fra ind- og udland på programmet, men vi præsenterer især lokale musikere, og vi genbruger så vidt muligt ensemblemusikere som solister, så der vil være nogle navne der går igen de forskellige dage. På den måde tager vi toppen af den mængde transport, der er nødvendig for at gennemføre et flot festivalprogram.

Diversitet


Vi ønsker at præsentere et varieret program således at man som publikum kan spejle sig i de optrædende kunstnere. Vi er bevidste om at kønsbalancen skal fungere og at der skal være en fornuftig aldersdiversitet, og vi tror på at variationen i sig selv giver et mere spændende festivalprogram.

Fortæl os om dine idéer!


Skriv til os hvis du har gode idéer til hvordan vi i fremtiden kan arbejde med bæredygtighed.

unsplash